Followers

TAJUK TESIS DAH SETEL..

Thursday, May 14, 2009 / Posted by Muhammad Danny /

11.05pm.. G1 203..

Baru je selesai dirikan tiang..
Kali ny bukn nk post sal ak nyer pemikiran2..
Tapi nak cter sket sebanyak ap yg ak lalui seminggu ny[br 4 hari]..

Tadi g jumpa Ajir kat Alamanda..
Bincang nyer bincang, kitaorg sepakat tk tarik diri dari NIC..
Sebb benda ny x bawak manfaat kat kitaorg langsung..
N lebih banyak mengeksploitasi kitaorg nyer skills yg bergelar student..
Dlm future pon, xd ap yg kitaorg leh dapat dari ap yg kitaorg patut buat..
So the best way is to withdraw from the game..

Siang tadi, dh setelkan beberapa kerja yg ak nk buat since selasa..
Paperwork dinner PMSP dh dapat persetujuan GM..
Dy cakap, 'xpe kalau kita x mahir, yang penting kita kena belajar'..
N ak akn pastikan dinner 2 berjaya ngan team yang bakal dibentuk..
Wlpn agak sush tk kumpulkn dorang sebb berlainan idealogi, ak yakin..

Tajuk tesis ak lak dh bertukar buat kali ke-3..
Tapi sume berkaitan Pentadbiran..
First ak dapat tajuk Reinventing vs Reformasi..
Tapi ak berkeras nk buat sal PDRM ngan Isu Keselamatan Dalam Negara..
Akhirnya tadi ak tekad tk buat sal Separation of Power ngan Sistem Feudal..

Tajuk yg ak pilih maybe skit rumit sebb kes Perak masih panas..
N tajuk ak ny memang berkaitan ngan Perak, Perlis n Terengganu..
Tapi, setakat ny ak dh ad 11tesis yg setaraf tk buat Literature Review..
Permasalahan Kajian ak pon dh outline kan..
Metod yg nk guna dh dipersetujui ie Kualitatif tk kukuhkan fakta..
Objektif ngan Teori je yg still kabur2..
Pembahagian Bab pon ak ase dh setel setakat ny..

Maka dengan i2, ak akan memulakan penuilisan bahagian pengenalan esok..
Sangat2 berharap yang tajuk ak ny xkn ditolak..
N sgt2 berharap leh interview few politician tk kukuhkan fakta..

Ntah nape tibe2 ak semangat nk buat tesis ak..
Sebelum ny xd mood langsung bila pkir kena karang sampai 80ms>..
Mungkin gak sal isu2 perak yang berkaitan ngan undang2 kot..
N ak sgt2 minat bila ad unsur2 undang2 dalam hal2 berbangkit..

Tadi ak agak memancing lect ak la tk bagi ak buat base on law..
Tapi dy terus cakap, kena gak buat berdasarkan politics..
Huk.. Kalu x, mesti ak leh kaji FC ngan Undang2 Tubuh Kerajaan Perak..
Frust2..

Dh la, ak nk tdo wlpn ak bngn lambat td..
Seharian ak sgt2 penat sebb kena setelkn kerja..
Laporan kewangan tetap xsetel lagi..
Ad plak projek baru dah..
Hurm..

Salam.. Sekian..
p/s: lalu tiap2 ari cni, mati kutu ak jawabnya..