Followers

MALAM YANG SEPI

Thursday, May 21, 2009 / Posted by Muhammad Danny /

1.42am.. G1 203..

Baru je habis buat reading sal Pindaan Perlembagaan regarding Kekebalan Raja..
Sangat2 panjang yer satu artikel [13ms, 1.15pt, Calibri 11- tgk sndri panjang mana]..
Alhamdulillah ak dapat 2 teks yang sangat2 berguna tk thesis ak..
Satu pihak pro, satu lagi kontra.. Baru ad check and balance..

Ak xtau ap yang buat ak minat dalam studies ak lik..
Sebb sblm ny ak dh ilang minat kat politik sejak2 join program [ak x salahkan JAKSA]..
Mungkin hasil 'tamparan' dari PeguamMuda kat blog Wann kot..
Ak mula sedar yang ak kurang bacaan and pengetahuan..

Dari sana ak cabar diri ak tk tambahkan ilmu pengetahuan..
Ak x berubah sebb dorang, tapi ak rasa ak ketinggalan kalu nk bandingkan..
Kawan2 SP ak jauh lagi hebat sal isu2 politik dalam mahupun luar..
Tapi ak tetap ngan program2 ak sampai kelas tergadai.. [silap ak sndri]

Hari ny, ak leh bangga ngan diri ak..
Wlpn kelas Keluarga batal, gigih ke PPBL tk daftar kelas Komputer..
Siyes, buat pengetahuan sume.. Ak ny bukan takat buta seni.. IT2 skali ak x reti..
Ad gak perasaan nak drop..
Tapi lepas pkir balik, ak kena gak teruskan short sem ngan 6jam..
Tahun 3 ak mungkin bz.. Ak kena catch up..

Tadi ak agak tersentap ngan s/out kawan ak..
Tapi bila ak pkir balik, dia buat demi kebaikan ak..
Kalau dy boleh rendahkan maruah dy sebb ak..
Kenapa ak xboleh buat benda yang akan menyenangkan dy??
Hurm.. Siyes rasa sgt2 bersalah bila tgk keadaan skang..
Tapi biar je lah masa menentukan..

Dalam seminggu ny.. Mood ak naik turun ngan dasyatnyer..
Tapi Alhamdulillah, ak lalui dengan penuh kegembiraan..
Ak ad masa tuk fikir satu per satu..
Ad ruang tk buat keputusan sndri..
Ad segala2 nya tk buat ap2 je..
Ak x cakap kawan2 ak menggangu aw..
Tapi ak kena belajar tidak mengharap pada kawan2 ak lagi..
Dh busn kot dorang2 layan ak.. Sampaikan ad yang malas nk tego ak.. Hurm..

Danny.. Kembali kepada yang asal..
Dimana ko yang bantu kawan2 ko..
Bukan kawan2 ko yang bantu ko..
Susah senang bersama, tapi jangan sesekali menyusahkan..
Hidup mati bersama, tapi jangan jadi penyebab..
Kalau betul ko sayang kawan2 ko, berubah utk diri ko sndri..


Hurm.. Dh la..
Makin ak taip, makin air mata ak nk menitik..
Ak rasa cm xmo tdo pon ad mlm ny..
X smpi ati nk tdo sebb rasa sgt2 bersalah..

Salam.. Sekian..
p/s- sekian lama ak x post sambil menitik..

1 comments:

Comment by iyllienaz on May 21, 2009 at 9:31 PM

my fiends are everything 4 me..they always there 4 me..n i know, i also must always here for them..=)
hey, tough k..

Post a Comment