Followers

IMPIAN AKU 1

Tuesday, June 02, 2009 / Posted by Muhammad Danny /

10.39am.. Bilik JAKSA..

Lama rasanya x post dari bilik jaksa ny..
Tiba2 tergerak lak nak taip entri ny..
Memandangkan bilik ny agak lawa dan tenang diketika ini..
Pemikiran ak melayang terkenangkan banyak perkara..
Tapi ak xmo cakap pasal ap yang telah berlaku sepanjang setahun yang lepas..
Ak nk gtau sume sal impian ak tk masa depan [looking foward]

Smlm lepas sembang2 ngan kawan ak, ak tekad nk buat Masters kat overseas..
Lepas buat test kat tenet tk tau bidang ak, conpem ak bidang admin n pengurusan..
Jadi ak dh nampak halatuju hidup ak yang terpaksa berubah..
Sebb nk buat pHd terus tapi mungkin dlm bidang Ansos lak..
Buat pengetahuan sume, ak minat mengkaji sal perilaku manusia..
Tapi bukan dari prospek sains, tapi lebih kepada sosio budaya..

Kalu ak diberi peluang tk bincangkan pemikiran ak, mesti ak dh buat..
Ak nk cter kat khalayak ap sebenarnya konsep hanya pandang pada kelemahan..
Ap sebenarnya manusia nak dan demand dlm idop..
Ap sebenarnya kehidupan ini tk masyarakat..
Tapi ternyata tidak akan menjadi, sebb ak xd kelayakan..

Sebelum ny, bajet nk kawen umo 25..
Tapi rasa kena tangguh kot sebb nk setel down lepas balik dari oversea..
Nak dapat kerja yang elok sampai capai tahap Ketua Setiausaha Negara..
Nak bawak Perdana Eksekutif warna putih pure.. [pergh.. bes siot]
Tapi ak xmo driver sebb ak suka drive n ak sgt2 suke drive.. [org sebelah sila shut up yer]

Buat pengetahuan sume, jawatan KSN ny cukup2 tinggi..
Kalu nk tgk hierarki yg sebenar, dy bawah je dr PM..
N dy plak yang kuarkan surat perlantikan PM[atas arahan YDPA]..
Dy yang akan selia pentadbiran negara [dengan arahan PM]..
Jadi sgt2 la matching ngan sikap ak yang suke bg arahan ny..

Kalu dapat jadi KSU-Kementerian pon jadi la..
Tapi kalu ak dapat bahagian eko/ kewangan, tobat2 ak mati kutu..
Ak nak la bahagian yang lebih dekat ngan public..
Xmo sgt kat bahagian pengurusan n perancangan negara..

Sal family lak, ak nk anak yang sgt2 ramai woo..
Tapi xd la smpi 20 yang ak dok sebut2 dulu..
Nk kawen satu jek, banyak2 cm serabut jek..
Setia pd satu smpi la kena campak masuk umah org tua [kalau berani buat!!]

Umah ak lak xnk beso sgt.. Standard2 umah Angah skang pon ak..
Nak anak2 ak dok dalam umah yang sederhana besar..
Jadi dorang kena berkongsi n bertolak ansur dlm setiap kerja..
N ak lagi suka kalu anak2 ak rapat ngan ak.. Asek rapat ngan mak jek..
Tapi xmo la anak2 ak memilih ant mak-ayah.. 2 2 sudeh..
[Kalau mak n ayah nk jadi yg terbek, xkn berlaku persaingan xelok]..

Cm ak dh cakap td, ak nk bawak Perdana Putih Eksekutif..
Kalu leh, ak nk antar anak2 ak g skolah.. N ak sndri yang amik..
Xmo la bg dorang nek bus sebb ak pernah merasa nek bus..
Sgt2 panas n x sonok tk dinaiki..
Lagi2 ak ny anak mix marriage- xd kawan sgt.. Huk..

Kehidupan ak nak la style elegant..
Makan kena beradab.. Cakap kena sopan [uwek]
Haish2.. Sush kan idop ak, cm YB lak..

Ak nk ad gadget2 yang ak xd skang..
Nak ad PDA, mp3/4/5..
Nak ad motor besar yang tk racing 2..
Banyak lagi la yang ak nak..

Sal family ak skang lak [parents ngan adik badik ak]
Parents ak sure2 nk tinggal kat umah skang sebb banyak kenangan..
Tapi cm sedey lak bila kena kuar umah 2 n dok ngan family baru ak [yg bakal 'dibuat']
N xmo la ad konflik parentas ke isteri?? [terus tinggalkan.. sila take note yer]

Sal kawan2 ak lak, xmo la lost kontek..
Nk terus kuar hangout ngan dorang sume r..
Lagi2 adik-beradik ber-11..
Sgt2 arap x tinggal kenangan jek bila dh kuar UKM..
Jgn la biar ap yg terjallin sekadar memori
tapi biarlah sampai ke hujung nyawa.. [jumpa kat syurga!!]

Hurm.. 2 je lah setakat ny..
Ak nk tolong ap yang patut..

Salam.. Sekian..
p/s- setahun berlalu, kenangan masih segar dlm ingatan.. Bermula sewala subuh, ak mula seronok.. Len kali ak cter..

7 comments:

Comment by Atiqah on June 2, 2009 at 1:11 PM

wah bagus2 merancang utk msa depan..teruskan usaha utk merealisasikan apa yg dirancang tu..

Comment by hajar hairi on June 2, 2009 at 3:11 PM

smoga dicapai ape yg diingini~~
tapi if ko jadi KSN
susah r aku nnt
sbb dapat ko jadi bos aku
dah bosan setahun ko jadi bos aku..
hehehhe..

Comment by Muhammad Danny on June 2, 2009 at 3:42 PM

[atiqah]
baek2.. InsyaAllah akan berjaya..

[hajar]

motif ko nk jadi anak buah ak lagi??
xmo ko jadi pekerja ak!! nanti ak tensen sebb ko banyak amik space n udara2 ak..
p/s-ko bosan ek ak jadi boss?? huk2

Comment by miss AIN on June 2, 2009 at 4:52 PM

hahaha..
nice try..=))

Comment by babymiLosh on June 3, 2009 at 9:29 AM

makan kna beradap..
cakap kna supan ea..
haisHhhh.. hilang nikmat :p

Comment by hajar hairi on June 3, 2009 at 3:18 PM

ye r
mane tau if rezeki aku keje kat govern
haa~~
ko lagi lah jadi ketua aku??

x lah bosan..
tapi maleh nak dengar sore ko yg terjerit2
motif aku ambik udara ko???
haish ..
x mo aku satu ofis dgn ko~~

Comment by Muhammad Danny on June 3, 2009 at 3:20 PM

huwarghhhhhhhhh...
nanti dh kerja, mana nk jerit2..
guna ym@ blog je tk bg arahan..

xpon guna walkie talkie..
mesti gempak kan..
ahaks----- weeeee

Post a Comment