Followers

RESULT | KESEDIHAN MELAMPAU

Thursday, May 28, 2009 / Posted by Muhammad Danny /

6.45am.. G1 203..

Baru je habis dirikan tiang..
Sangat2 ngantook sebb br bangun dr tdo yang sgt2 memenatkan..
Ak mimpi ap ntah smpi badan ak sakit2 lagi cm last week..
Hurm.. Abaikn je.. Satg kena gak g kelas sebb ak nk ad 2 A tis sem..

Buat pengetahuan kawan2 yang xd kat UKM skang..
Kitaorg yang menjadi 'penunggu' kat sini dh tau result..[jgn tanya cm ne.. ak xleh gtau]
Cm bese, pointer ak turun lagi.. 3.04 | 2.90 | 2.83 | 2.77..
Kenapa ak berani sangat post result ak wlpn makin jatuh??
Hurm.. Ak bukan konpiden..
Tapi ak tau i2 hasil ak atas usaha last minute ak..
Xd benda yang ak perlu sedhkan malah ak bersyukur sebb dapat result cm 2..

Dikala ak menaip entri ny..
Ak pasti ramai ant kawan2 ak yang sedang tidur selepas semalaman membincangkan mengenai pointer..
X kurang juga yang sedang berseronok dengan usaha sndri [jgn lupa diri]..
Tapi ak tertanya, kenapa kita nak bersedih dan murung sentiasa..
Memang i2 bukan sangkaan kita, tapi jangan jadikan silam sebagai penghalang kemajuan..

Kita sume same2 buat short sem..
Kalu skang kita dok pkir benda2 negative, bila nak naik balik..
Ad gak yang buat LI, jgn la down x sewenang2nya sedangkan i2 hasil usaha kita..

Kalau i2 bukan yang kita xpect, ingat balik ap yang kita buat sepanjang minggu xm..
Kita study bagai nak rak atau sekadar last minute..
Kita faham ap yang kita belajar atau hanya sekadar hafal notes..
Kita kutuk2 lect kita atau kita ingat setiap yang dy ajar..
Masa ny la muhasabah diri [bukan musahaqah].. Pkir balik ap yang telah kita curahkan..

Memang pointer ak teruk malah x patut pn bagi nasihat kat orang..
Tapi ak yakin sebb ak tau i2 hasil usaha ak..
Ak x masuk kuliah, ak x paham lect ak ajar ap..
Tapi berkat usaha serta doa dr parents serta kawan2 ak, ak berjaya wlpn rendah..

Ak ingat lagi kata2 c.fir..
"Kita bukan leh cemerlang dlm 2 2 bidang sekaligus..
Kalau kita aktif aktiviti, akademik kita rendah..
Kalau kita elok akademik, aktiviti kita kurang..
Jangan risau la.." [masa nk g makan nasi lemak lepas dpt jawatan YDP.. 28/03/09]

Kak Izzati pon nah cakap..
"Dah 5 tahun saya tengok perubahan kepimpinan jaksa,
xpernah sekalipon saya tengok ad yang x turun..
Xpe la, nanti2 dh habis jaksa awak naikkan la pointer awak"
[Masa ak nga deal tk tukar bilik ak tk tahun 2]

Kawan2.. Jangan la sedeyh2..
Sem depan, kita dh x bz cm sem ny..
Xd dh nk jadi KP2 apatah lagi nak masuk meeting smpi lewat malam..
Kuliah jadi keutamaan malah perhatian penuh..
Jangan risau la..

Ingat.. Setinggi mana pun usaha kita, kalau x disekalikan dengan solat, sush weyh..
Ak memang x kuat agama apatah lagi lengkap..
Tapi ak percaya, kalau kita x solat, sush nk berjaya..
Ak ingat lagi kata cikgu ak tyme hari pertama orientasi..-Cikgu Azizi..
"Lepas ny, saya nak kamu sume g solat asar dekat surau..
Sape yang x solat, bagi saya, hati dy ubarat hati babi.." [mak sentap!!!!!!!!!!!!]
[9/2/2004- Sebelum solat asar]

Jadi kawan2.. Ak celaoteh panjang korang xkn baca [ny pendek ok!!]..
Jangan la down2 bagai..
Kita bersyukur atas hasil usaha sndri..
Kalau betul kita patut berjaya, ad lagi 1 tahun tk naik balik..
Kos ak memang x sesusah korang, tapi setiap manusia ad kemahiran sndri..

Kpd adik2 Jr yang pointer jatuh atau x capai target..
Korang ad lagi 2 tahun..
Jgn stop aktiviti sedangkan x efek pon..
Teruskan usaha berjaya dl 2 2 bidang ny..
N mintak maap kalu2 projek taun abg yang jatuhkan pointer korang..
Jgn sedeyh2 sebb pointer.. Tapi musahabah diri atas usaha kita..

Harap sume akan happy2 cm dulu dan teruskan usaha murni ny..
N akan senyum dan tidak hanya terdampar dilautan[katil]

Salam.. Sekian..
p/s-siyes ak x sedeyh sebb ak dh agak akan jatuh..

3 comments:

Comment by iyllienaz on May 28, 2009 at 11:52 AM

try harder next sem ya??
dun worry..alwayz pray 4 u..

Comment by shueqi_Sue on May 28, 2009 at 1:40 PM

You have done ur best.Its not a shameful thing to have lower pointer.It is just a Number of pointer.Don't give up k danny! Best of luck.

Comment by tayn on May 28, 2009 at 5:25 PM

saya pon mau struggle next sem!
sme2 lahh kite!
=)

Post a Comment