Followers

Monday, January 12, 2009 / Posted by Muhammad Danny /

4.14am.. G1 203..
Baru je balik dari bilik achap n kwan..
Ad bincng sket2 r ngan bundo..
Zul tdo ibrt xd org nk melanggan dy..
Kesian lak si itam yg keding 2..
Hahah..

Hari ny..
Sgt memenatkan..
Kesian kpd adik2 ak sebb jenuh mengejutkn ak tk maghrib..
Pastu ak lak hampir2 tumbang tyme bngn td..
Sbnrnye, dh jatuh dh pon..
Ijat hanya mampu melihat.. HAMPEH!!
Sorry ijat, abg slalu buli..

Banyak mslh yg berbangkit ri ni..
Tapi tenang je menerima sume nyer..
Bia r org nk marah pon..
Cm xd efek pon..
Sebb dh lali ngan cr dy..
Ak tau ap yg dy nk wat..
N nape dy wat cm 2..
Ak x bodo..
N ko x pandai..
2 je ak nk gtau kat sume org..

Kpd kawan2 ak yg ad mslh skang..
Berbaik je r..
X sonok gado2 ny..
Nanti lama2, br korang akn faham kemanisn dlm berkawan..
Kalu dulu ko yg perlekehkan istilah2 ny..
Hari ni kena kat batang idong ko sndr..
Nape?? Sebb manusia xkn faham selagi x melalui..
Kalu ko dh faham, ckp je r..
Yg ko post je kat blog, wat pe?
Bila ko nk ngaku kalu 2 dh memang salah ko..

Ak bukn nk ati busuk atau ap..
Tapi, ak tau sengsara skang..
Cm 2 la ak dulu yg ko jahanamkan..
Tapi ak masih bersabar..
Nape?? Sebab istilah yg dulu ko perlekehkan..
Kawan.. Rakan.. Teman.. Sahabat..
Sebb istilah2 ny la yg wat ak senang..
Tapi istilah, musuh, lawan, benci n nyampah..
La yg menjatuhkan ak wat sementara..
Optimis selalu..
Buat perubhn jika perlu..

Kalu bertul kita nk bersatu..
Ingt lik nape kita gado dulu..
Adkh sebb kata org??
Adkh sebb kita sndr??
Kita adik bradik, xd yg ditirikan dn tidak bertambah..
Kalu kita pegang jawatan dlm 1 organ, kita shj yg berkongsi mslh..
Skali mslh kuar, habis satu kampung dicanang..
Jangan libatkn org len n hancurkn kita..
Ini amaran keras!!!

Fikir2 kn.. Renung2 kn..
Kalu kita salah, kita ngaku..
Bila ngaku, buat perubhn..
Hati kawan2 ko 2 still leh terima ko..
Percaya la ckp ak..
Dorang nkko kembali kpd yg asal..
2 je harapan dorang..
BERUBAH!!!!!!..

Salam.. Sekian..

1 comments:

Comment by Nurul Hajar on January 12, 2009 at 10:43 PM

danny..sowy ganggu..but i want to say someting.. i think la..istilah adik beradik tuh sebenar nye tak bole diguna pakai coz istilah tu sbnrnye yg akan mendatangkan masalh pada kite..i bkn nk ckp u slh ke ape, not, but i ade pengalamn menngunakan istilah itu, n last2 sumer berpk blk...adakah betul istilah yg digunakan..or kite sebenarnye yg tak sedar akan kehadiran istilah itu..but manusia takan berubah serta merta untuk mudah berkwn kl die bukan dilahirkan dr persekitaran seperti itu..orait bro..im juz give some opinion to u,...not to disturb ur life..k..thanks bro:) waaachaaaa

Post a Comment