Followers

Thursday, February 12, 2009 / Posted by Muhammad Danny /

4.57pm.. Bilik Jaksa..
Ak nga wat kerja sbnrnye..
Tapi ak tinggalkn sebb busn dh wt kerja..
Berlambak kerja atas meja ak..
Serabut pale otak ak pikirkn masalah..
Banyak sgt2 yg melanda ak n kawan2 ak..
Tapi kitaorg tetap bersatu tk jayakan..

Program nk start ari senin ny..
Tapi, banyak sgt halangan..
Kewangan kena sekat..
Sponsor x masuk..
N yg paling sedey, hubungan kitaorg sesama Sr makin renggang..

Ak sedar tapi ak malas sgt2 nk amik pot..
Tapi ak berusaha tk kekalkan keadaan smpi la habis sume..
Sebb, kalu skang kita gadoh, ad org yg akn gelak sakan..
Percaya la cakap ak..
I2 ant metod tk jatuhkn satu organisasi..
Ak pernah buat, sebb 2 ak tau..

Mcm mana??
First kita kena bagi banyak sgt masalah..
Patu kita bagi dorang setelkn sndr..
Bila nk cari penyelesaian, mesti ad yg akn wat keputusn sndr@ ad hoc..
Pastu, kita tiupkn api kebencian merujuk kpd kisah2 silam..
Then, kita bagi je doarng bermasam muke n cakap belakang..
Mesti leh berjaya kalu ad yg aching2 baik n nk redakn keadaan..
Sebb sume pihak nk kn yg terbaik bagi hati masing2..

Percaya la..
Ak tau benda ny ngan berlaku..
Tapi sudh tiba masa tk ak bagi dorang setelkn sndr..
Ak bukn lepas tangan..
Tap korang kena belajar tk xd org tengah..
Korang kena pandai tk bezakn ant buruk n baik..
Korang kena tepis segala hasutan yg datang..
Kalu kita puas hati skang, kita akn digelak kendian hari..

Kepada yg rajin blogging n rajin gak baca blog ak..
Kita kena pandai redakn keadaan n tgk situasi..
Jangan post benda leh sakitkn ati kawan sndr..
Jangan post shoutout YM smpi org len terase..

Memang hati kita sush n sakit..
Tapi buat ap kita nk sakitkn ati kawan sndr lagi..
Bagi ak, sgt hina kalu kita kutuk kawan sndr..
Nk makan daging, jgn la kawan sndr..
Hina sgt2.. Munafik sgt2..
Ap guna berkawan kalu x tego depan2 tapi kutuk belakang2..
Korang nila la sendiri..

Lagi 1 ak tgk skang..
Sume suke cmpr adukkn kerja ngan personel..
Berkawan berkawan.. Bercinta bercinta.. Kerja kerja..
Jangan campur smpi jejaskn kerja sndr..
Hari ny kita salah langkah, esok lusa kita menangis menyesal..
Memang kita sakit hati n sush ati..
Tapi bak kata Dr, "seorang pejuang buat kerja demi org ramai n khalayak.. tapi seorang penyokong hanya buat sesuatu demi diri nya sndr.."
Ak x cakap ak pejuang.. Tapi ap yg ak buat demi sume kawan2 yg selama ny membantu..

Sejak 2 menjak ny..
Ak asek kuar bercinta ngan sum1 je..
Sebb ak tau, prog dy sush tapi dy nk gak jayakn..
Kadang bersalah gak kat yg len, tapi sush nk imbangkn sume 2..
Kpd penyelaras/pengarah 2.. Buat lek lok weyh..
Buat penat je tdo tepi jalan..

Kepada sekalian Sr2 yg akn buat prog dorang minggu akn datang ny..
All d best weyh..
Ak jeles sebb ak x dapat pegang satu prog ngan rasmi..
Korang leh ad anak buah yg ramai..
Tapiak hanya tumpang2 amik anak buah je..
Nk sgt ad projek sndr..
Tapi xd org yg faham ak sbnr nye..

Kpd Jr2 yg join prog..
Buat lek lok ehh..
Taun lepas abg ad cakap "kejayaan sebuah program, bukn pada Sr, tapi Jr yg jayakan"..
Tanya la sape2 yg ad sblm kitaorg pasang bunting dulu..
Abg bukn la cakap x serupa bikin spt yg org slalu kutuk..
Tapi kadang kita kena berubh ikot keadaan..
Lek2 je sume.. Jangan kalut2..

K r.. Sbnrnye post ny ak taip petang tadi..
Tapi tangguh posting sebb banyak kerja kat luar..
Ak teros n teros akn wat ap yg patut..
Walaupun ad yg cakap mcm2..
Sabar n maintain jargh..

Salam.. Sekian..

2 comments:

Comment by eliya on February 13, 2009 at 5:06 AM

sampai bila2 pon die akan kekal cam 2
tapi yg aku x paham..
y biler aku yg cakap something korang sume nak melenting???
tapi biler org len cakap something 2..
wahh!!
ciap pujuk2 lagi..sedangkan org 2 dah byk wat taik ngan korang..
korang marah sbb x same2 pulaukan org 2
konon2 aching2 baik
tapi cube korang faham..
memang kiter kene jg kawan2
tapi korang x bley paksa utk kitorang same2 benci diorang..
plez..
if uol terase
aku mintak maaf..
kepada yg akan menjayakan program
gud luck...
kepade danny..
x pe lah
if x pegang program
tapi yg penting sume program 2 u angkut same2 dgn sr2 yg len..
salam

Comment by Dignity Lonely on February 13, 2009 at 5:53 AM

Erm Jar..
Rasany lepas2 ny, ko kena letak 'nada bacaan' supy org x slah faham..
Ak bukn ap aw..
Tapi ak dh cube sedaya upaya tk wat yg terbaik..
Ak arap kita ok je..
Yg penting, jgn campur aduk kerja je..
Xbes..
Sal backing kawan2 sndr lak, ak sedar memang ak wat..
Mcm ckp ko r kan lu, 'pentingkan mana yg penting.. memang ati akn sakit, tapi tk kebaikn bersama.." ak ingat..
jangan riso..

thanks jar sebb slalu mengepost entri2 yg panas membuatkn ak sentiasa berjaga2.. ahaha..
bak kata obama, "saya akn sentiasa mendengar org yg membantah"..
thanks..

salam gaks..

Post a Comment